Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλυψε τον Θ. Πάγκαλο για τις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μονοπωλεί την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων»

Με... διμέτωπο κατά ΝΔ και ΚΚΕ απάντησε ο Γ. Παπανδρέου στην πρωτοβουλία της Α. Παπαρήγα να του απευθύνει επιστολή, ζητώντας του να «μαλώσει» τον Θ. Πάγκαλο για τη στάση και τις δηλώσεις του κατά του Περισσού.

«Ο διμέτωπος τον οποίο έχετε επιλέξει, κριτική δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ ταυτίζοντάς το με την κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, βοηθά τα μέγιστα να αποσιωπούνται οι πραγματικές πολιτικές, αλλά και οι ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» είναι η φράση-κλειδί της απαντητικής επιστολής που έστειλε χθες στη γενική γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο διμέτωπος του ΚΚΕ βοηθά τη ΝΔ

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλυψε απόλυτα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος. «Πεποίθησή μου είναι ότι κανείς δεν μονοπωλεί την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων, ούτε κατέχει την απόλυτη αλήθεια γι αυτά» επισήμανε σχετικά.

Το μεγαλύτερο τμήμα της επιστολής του ο Γ. Παπανδρέου το αφιερώνει στην προσπάθεια να φέρει τον Περισσό απέναντι από το κοινόν περί δικαίου αίσθημα, απέναντι ακόμη και από τους ψηφοφόρους του.

«Δύσκολη συγκυρία»
«Σήμερα βιώνουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τους εργαζόμενους της πατρίδας μας οικονομική και κοινωνική συγκυρία», τονίζει, «μια συγκυρία την οποία έχει δημιουργήσει η συντηρητική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι αντιλαϊκές και αδιέξοδες πολιτικές της».

«Ο λαός και οι πολίτες απαιτούν από τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης προγραμματικό λόγο και ρεαλιστικές προτάσεις για να βγούμε από την πολύπλευρη κρίση», προσθέτει και υπογραμμίζει πως «χρέος μας ως ΠΑΣΟΚ είναι να αναδεικνύουμε, καθημερινά, τις πραγματικές ευθύνες της κυβέρνησης και να αγωνιζόμαστε για αλλαγή πορείας της χώρας μας - το συντομότερο».

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το συμμερίζεστε ως χρέος απέναντι στους πολίτες», δηλώνει με νόημα, «απέναντι και στα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ, που βιώνουν, επίσης, στην καθημερινή τους ζωή τις συνέπειες της νεοδημοκρατικής νεοσυντηρητικής διακυβέρνησης». «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, γιατί το βιώνει καθημερινά, ποιος κυβερνά και ποιος ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα. Θυμάται και συγκρίνει», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παρ' όλ αυτά, αφήνει ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου.

«Πιστεύουμε ότι, παρά τις διαφωνίες και τις διαφορές μας, είναι δυνατή η αναζήτηση κοινών στάσεων και η ανάπτυξη κοινών δράσεων», αναφέρει και εκφράζει την ετοιμότητά του να συναντηθεί με την Α. Παπαρήγα.

Σε ό,τι αφορά στη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε στον χρόνο απάντησης, την αποδίδει «και» στην απουσία του στο εξωτερικό, δείχνοντας έτσι ότι δεν θεωρεί θέμα προτεραιότητας το αντικείμενο της αρχικής επιστολής της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ.

Αφήνει, μάλιστα, να διαφανεί και η δυσφορία του: «Αν σας έστελνα δε επιστολές, κάθε φορά που οι δηλώσεις στελεχών σας ξεπερνούν τα όρια, θα είχαμε μια πολύ πυκνή αλληλογραφία».

Δήλωση Παπαρήγα
Στο ίδιο ύφος ήταν και το σχόλιο της Α. Παπαρήγα. «Νομίζω ότι δεν χρειαζόταν τόσος καιρός για να αναλάβει την ευθύνη του ο κ. Παπανδρέου και να παραδεχτεί ότι ο αντικομμουνισμός είναι μια επιλογή προεκλογική του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΣΟΚ
Στόχος η αυτοδυναμία

Το θέμα των σχέσεων της Ιπποκράτους με τα κόμματα της Αριστεράς απασχολεί τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κατάσταση θέλει μια στιβαρή κυβέρνηση που να πάρει τα πράγματα επάνω της», τόνισε ο Α. Παπαδόπουλος και επισήμανε πως «αυτά δεν γίνονται με τεχνικές συγκολλήσεις».

«Πιστεύω στην αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα πάρει τα πράγματα επάνω του και θα οδηγήσει τη χώρα εκεί που πρέπει να την οδηγήσει την επόμενη δεκαετία», σημείωσε ο βουλευτής του Κινήματος.

«Εγώ είμαι οπαδός της αυτοδυναμίας για τη λειτουργία του κράτους», δήλωσε και ο Χρ. Βερελής και ανέφερε ένα παράδειγμα: «Πάρτε ένα σενάριο, έστω ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν θέματα τα οποία απαιτούν λύσεις. Φαντάζεστε ότι προκειμένου να παρθούν αποφάσεις θα πρέπει να υπάρχουν συναποφάσεις ενός ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει δέκα συνιστώσες οι οποίες θα πρέπει να συνεδριάζουν προκειμένου να κανονίζουν την πορεία της κυβέρνησης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου