Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο Κακαουνάκη

Συνεχή ενημέρωση όσων προκύπτουν από την έρευνα των συνθηκών θανάτου του Νίκου Κακαουνάκη ζήτησε χθες από το υπουργείο Υγείας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ιωάννης Σακελλάκος, ώστε να κρίνει εάν χρειάζεται παρέμβαση από πλευράς Δικαιοσύνης.

Παρ' όλο που το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως χθες με τη συμμετοχή του διοικητή, στην εισήγησή του αποκλείει το ενδεχόμενο ιατρικού λάθους, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προχώρησε στη διαταγή διενέργειας κατεπείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για το θέμα. Η έγγραφη αναφορά σχετικά με τη νοσηλεία του Νίκου Κακαουνάκη στον «Ευαγγελισμό» παραδόθηκε χθες από τον διοικητή του νοσοκομείου Γιάννη Μυλωνάκη στην υπουργό Υγείας. Η εισήγηση του συμβουλίου αναφέρει ότι από τον ιατρικό φάκελο του θανόντος δεν προκύπτει η παραμικρή υποψία ιατρικού λάθους.

Σε επιστολή της, που δημοσιεύτηκε το περασμένο διήμερο στην εφημερίδα του εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη «Το Καρφί», η οικογένειά του κατηγορεί τους γιατρούς του στον «Ευαγγελισμό» μεταξύ άλλων για «λανθασμένες εκτιμήσεις και ατυχείς χειρουργικούς χειρισμούς», «παραπληροφόρηση της οικογένειας», «υπεροψία και άρνηση συνεργασίας», «απρεπή συμπεριφορά για να μην εμφανιστούν τα λάθη». «Την απλή επέμβαση ρουτίνας ακολούθησαν τρία χειρουργεία σε 15 ημέρες, με λανθασμένες εκτιμήσεις και ατυχείς χειρουργικούς χειρισμούς. Με παραπληροφόρηση στην οικογένειά του και διαβεβαίωση ότι όλα πάνε καλά.

Με υπεροψία και άρνηση συνεργασίας, με απρεπή συμπεριφορά για να μην εμφανιστούν τα λάθη, για να μην πάρουν την ευθύνη», γράφει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Ο διοικητής του «Ευαγγελισμού» λέει στην «Ε» ότι παρευρισκόταν σε όλα τα ιατρικά συμβούλια που αφορούσαν τον εκλιπόντα δημοσιογράφο και εκδότη: «Γνώριζα όλες τις λεπτομέρειες, καθώς ήμουν παρών σε όλα τα ιατρικά συμβούλια για τον Ν. Κακαουνάκη. Δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία ιατρικού λάθους». Η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε η υπουργός, ωστόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου